Difference between revisions of "Homebrew status/nl"

From WiiBrew
Jump to navigation Jump to search
m (Reverted edits by IMacros (Talk) to last version by CarstenK)
 
(16 intermediate revisions by 4 users not shown)
Line 1: Line 1:
{{Trans|Dutch|English}}
+
{{cleanup}}
'''Huidige homebrew status:''' onder ontwikkeling! ELF lader gemaakt, zie [[Twilight_Hack|Twilight Hack]]. Laad voorlopig enkel bestanden van een usb of sd gecko, of de ingebouwde wii SD-kaart.
+
'''Huidige homebrew status:''' Werkend. Vanaf systeem menu 3.4.
  
Nieuwe methoden om homebrew van andere plaatsen te laden zijn in onderzoeking. En een homebrewkanaal is ook in ontwikkeling.
+
Een combinatie van de Twilight hack en het Homebrew kanaal is de beste manier om Homebrew op je wii te laden.
  
De huidige ontwikkeling speelt zich af rond een bewerkte versie van het savegame van zelda. Deze is ontwikkeld dankzij deze eerdere en ongerelateerde hack:[http://youtube.com/watch?v=H5YB1Mmx7E4].
+
== Belangrijke informatie ==
 +
 
 +
Wij raden '''zeer''' aan niet uw wii systeem te downgraden naar een lagere versie. De methodes die men hiervoor gebruikt zijn gevaarlijk en illegaal. Onthoud dat, welke versie je dan ook hebt, je bijna alle homebrew kan spelen. Het downgraden van je systeem is op dit moment zeer gevaarlijk en je zou zo een gebrickt systeem kunnen hebben.
  
 
== Hacks ==
 
== Hacks ==
  
=== The Zelda: TP Exploit ([[Twilight_Hack|Twilight Hack]]) ===
+
=== The Zelda: Twilight Princess Exploit ([[Twilight Hack]]) ===
 +
 
 +
'''Benodigdheden:'''
 +
The Legend of Zelda: Twilight Princess, een non-SDHC SD kaart (Alle kaarten die kleiner zijn dan 2GB zijn non-SDHC), en een Wii.
 +
 
 +
Bushing, tmbinc en segher ([[Team Twiizers]]) hebben via een gemodificeerde save game van The Zelda TP de Wii zo kunnen ombouwen dat ze eigengemaakt programmas konden laten draaien. Dat hebben ze geheel software matig gedaan. Firmware versie 3.3 en 3.4 probeerde deze hack tegen te houden maar zonder succes.
 +
 
 +
=== Fake Signing ([[Signing bug]]) ===
 +
 
 +
'''Benodigdheden:'''
 +
Varieert. Om homebrew te laten draaien een drivechip en een Wii met firmware onder 3.3
 +
 
 +
Deze manier gebruikt een bug in de RSA software van de wii. Hiermee kan je ook zelfgemaakt Wii kanalen installeren.
 +
 
 +
Op 23 oktober 2008 werden alle IOS bestanden gepatched en was het niet meer mogelijk om homebrew te installeren. De laatste versie van het Homebrew kanaal kan nog wel worden geinstalleerd omdat het een nieuwe exploit gebruikt.
 +
 
 +
=== Het Homebrew kanaal ([[Homebrew Channel]]) ===
 +
 
 +
'''Benodigdheden:'''
 +
Een Wii die is gemodificeerd d.m.v. Fake Signing (die niet op 23 oktober 2008 zijn geupdate) of via de Twilight hack.
 +
 
 +
Het Homebrew kanaal is niet een hack opzich maar is de eerste methode om homebrew op je wii te laten draaien zonder dat er andere software of hardware hoeft te draaien. installatie van het kanaal is mogelijk via de [[Twilight hack]] of door Fake Signing. Het werkt op alle firmware die op dit moment zijn geproduceert (versie 3.4).
 +
 
 +
== Firmware tips ==
  
bushing, tmbinc and segher hebben de savegame van Zelda: TP bewerkt zodat de wii crasht. Dan kunnen ze hun eigen code injecteren.
+
Belangrijke informatie over wat je het beste kan doen met de firmware van je wii.
  
== FAQ ==
+
=== Ouder dan 2.1 ===
  
Q: Hoe doe ik dit?
+
Het zal waarschijnlijk niet lukken om het Homebrew kanaal te installeren. Wij raden het aan om uw systeem te updaten via een van de volgende spellen: Super Mario Galaxy, Mario Kart Wii, Super Smash Bros. Brawl.
  
A: Download het aangepaste savegame van de [[Twilight_Hack|Twilight Hack]] pagina en kopieer het naar de wii m.b.v. een sd kaart. Speel dan het spel zelda: TP.
+
=== Ongeveer 2.1 tot 3.2 ===
Denk eraan dat homebrew op de wii nog maar in de kinderschoenen staat en er bijna geen programma's zijn. De programmas die er zijn zijn te vinden op [[Homebrew_apps|deze pagina ]]
+
De beste versie. Met deze firmware kan je bijna alle homebrew installeren. Versie 3.2 is het beste. (Als je Gamecube homebrew wilt draaien word versie 3.0 aangeraden).
Hier is een video handleiding als je moeite hebt met het installeren van het savegame.
 
http://www.youtube.com/watch?v=FHgBgU3QZa4
 
  
 +
=== 3.3 (Zonder 23 oktober update) ===
 +
Het is makkelijk om te zien of je de 23 oktober update hebt geinstalleerd. Dan zal namelijk het winkelkanaal niet goed werken en zal vragen om een update. Versie 3.3 werkt met bijna alle homebrew. Het is helaas niet meer mogelijk om gefakesinde DVDs af te spelen. Je kan nog wel de content op de DVD bekijken via [[DVDx]]. [[Starfall]] zal ook niet meer werken.
  
Q: Is Zelda: TP vereist?
+
=== 3.4 ===
 +
Deze versie is iets lastiger dan de 3.3 versie met de 23 Oktober update. Het zal de Twilight hack bij elke reboot verwijderen zodat je elke keer als je de hack wilt gebruiken hem opnieuw moet installeren. Als je het Homebrew bij de eerste keer gelijk installeert zal je hier geen last van ondervinden. Het grootste deel van de Homebrew zal werken.
  
A: Op het moment wel, maar in de toekomst zullen er mischien wel andere methoden worden ontwikkeld.
+
=== Wat niet werkt ===
  
 +
* [[PatchMii]]
 +
:Dit betekent dat je geen gepatchede IOS bestanden kan installeren.
 +
* [[AnyTitle Deleter]]
 +
:Het verwijderen van ongebruikte kanalen zoals het nieuws kanaal is niet meer mogelijk.
 +
* [[Signing bug|Fakesigning]]
 +
: Het is niet meer mogelijk om de Signing bug te gebruiken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit nog gerepareerd zal worde.
  
Q: Is een drivechip vereist ?
+
== Updates die homebrew kunnen beïnvloeden ==
  
A: Nee, het werkt op iedere onbewerkte wii.
+
Hieronder staan de updates die homebrew op de wii kunnen beinvloeden.
  
 +
=== [[Systeem Menu 3.4]], toegevoegd [[IOS50]] en dummy [[IOS254]] (gewoon [[IOS9]]), verbeterde IOSs [[IOS30|30]], [[IOS31|31]] en [[IOS37|37]], [[bc]] en [[mios]], verbeterde [[Mii Channel]]. ===
 +
'''Released: 18 November 2008'''
 +
'''Update zit ook in spellen'''
  
Q: Kan ik hiermee trainers/backups laden van een SD-kaart of USB HD?
+
* Blokkeert het initializeren van [[Twilight hack]] versie 0.1beta1. Twilight Hack versie 0.1beta2 werkt nog wel.
 +
* Deze versie van het Systeem menu gebruikt [[IOS50]].
 +
* Beinvloed geen eigengemaakte kanalen.
 +
* Stopt [[PatchMii]] door een dummy [[IOS]] ([[IOS9]]) in de [[IOS254]] slot (nutteloos).
  
A: Nee.
+
=== [[IOS51]] en bijgewerkte [[IOS]]en behalve [[IOS30]], [[IOS31]] en [[IOS37]] (Deze waren al gedeeltelijk geupdate), sommige IOSen worden erbij gevoegd die op spellen stonden, verbeterde [[Wii Shop Channel]]. ===
 +
'''Released: 23 Oktober 2008'''
 +
'''Update zit ook in spellen'''
  
 +
* Dit blokkeert '''new installations''' wat is gefakesigned, wat inhoud: [[Homebrew Kanaal]] beta 8 en daaronder (beta 9 bevat een omweg), onoficiële wads (legaal en illegaal), [[Starfall]]/[[Preloader]], cIOS, [[BootMii]], alles wat in het geheim IOS installeert zoals[[AnyRegion Changer]] of [[AnyTitle Deleter]], [[xyzzy]] en [http://hackmii.com/2008/08/libdi-and-the-dvdx-installer/ DVDX] (gebruikt voor apps die DVD's gebruiken; de laatste versie heeft een omweg).
 +
* Het blokeert ook toegang tot /dev/flash in alle [[IOS]]en behalve [[IOS30]], [[IOS31]] en [[IOS37]]. Dit betekent raw [[NAND]] dumping, bijvoorbeeld [[Yet Another Wii NAND Dumper]].
 +
* '''Alles wat al geinstalleerd is, [[homebrew kanaal]] etc., word niet beinvloed.'''
 +
* Het winkel kanaal is op verbeterd. Je moet het nieuwe Shop kanaal downloaden om het[[Wii Shop Channel]] te kunnen bekijken, maar dit kan worden omgelijd dmv [[Wii Shop and IOS51 installer]].
 +
* Als je het [[Homebrew Channel]] al hebt geinstalleerd en [http://hackmii.com/2008/08/libdi-and-the-dvdx-installer/ DVDX], en niet van plan bent om iets groots op je wii te installeren wat het zou kunnen veranderen, dan zal er niks gebeuren. Normale apps zoals [[Homebrew Browser]] zijn voledig onaangetast zolang je het [[Homebrew Channel]] hebt..
 +
* Alle [[IOS]]en met een fakesign bug worden geupdate, en voegt [[IOS51]] toe.
  
Q: Is het mogelijk om met de ELF loader homebrew te draaien vanaf de SD-kaart?
+
=== [[Systeem Menu 3.3]] & verbeted [[IOS30]] en [[IOS31]], update [[bc]], [[mios]] en [[Mii Channel]]. ===
 +
'''Released: 16 Juni 2008'''
 +
'''Update zit ook in spellen'''
  
A: Ja, sinds versie alpha3a van de Twilight Hack is dit mogelijk.
+
Deze update blokeert oude versies van de[[Twilight Hack]]. De nieuwste versie gebruikt een omweg, en behoud de mogelijkheid om met alle firmware om te gaan. [[IOS30]] en [[IOS31]] hebben updates voor de [[Signing bug]] van [[IOS37]]. Omdat het systeem menu [[IOS30]] gebruikt, worden gefakesignde discs geblockt.
  
 +
=== [[IOS37]] ===
 +
'''Released: 21 Maart 2008'''
 +
'''Update zit ook in spellen'''
  
Q: Kan ik de wiimote gebruiken?
+
De [[Signing bug]] werkt niet meer in IOS37. [[IOS37]] zorgt er niet voor dat de hacks niet meer werken.
  
A: Ja, dit kan met GRRLIB. De enige programma's die dit tot nu toe gebruiken zijn [[Homebrew_apps/MTB]](18+ inhoud) en [[Homebrew_apps/MTP]].
+
=== Andere Updates ===
  
== Wii System Updates ==
+
Op het moment zijn er geen updates die Homebrew kunnen beinvloeden. Bekijk het [[System Menu Versions]] voor meer informatie over updates.
  
Momenteel (07-03-2008) zijn er geen updates die homebrew beïnvloeden.
+
[[Category:Homebrew]]

Latest revision as of 20:30, 7 August 2010

Huidige homebrew status: Werkend. Vanaf systeem menu 3.4.

Een combinatie van de Twilight hack en het Homebrew kanaal is de beste manier om Homebrew op je wii te laden.

Belangrijke informatie

Wij raden zeer aan niet uw wii systeem te downgraden naar een lagere versie. De methodes die men hiervoor gebruikt zijn gevaarlijk en illegaal. Onthoud dat, welke versie je dan ook hebt, je bijna alle homebrew kan spelen. Het downgraden van je systeem is op dit moment zeer gevaarlijk en je zou zo een gebrickt systeem kunnen hebben.

Hacks

The Zelda: Twilight Princess Exploit (Twilight Hack)

Benodigdheden: The Legend of Zelda: Twilight Princess, een non-SDHC SD kaart (Alle kaarten die kleiner zijn dan 2GB zijn non-SDHC), en een Wii.

Bushing, tmbinc en segher (Team Twiizers) hebben via een gemodificeerde save game van The Zelda TP de Wii zo kunnen ombouwen dat ze eigengemaakt programmas konden laten draaien. Dat hebben ze geheel software matig gedaan. Firmware versie 3.3 en 3.4 probeerde deze hack tegen te houden maar zonder succes.

Fake Signing (Signing bug)

Benodigdheden: Varieert. Om homebrew te laten draaien een drivechip en een Wii met firmware onder 3.3

Deze manier gebruikt een bug in de RSA software van de wii. Hiermee kan je ook zelfgemaakt Wii kanalen installeren.

Op 23 oktober 2008 werden alle IOS bestanden gepatched en was het niet meer mogelijk om homebrew te installeren. De laatste versie van het Homebrew kanaal kan nog wel worden geinstalleerd omdat het een nieuwe exploit gebruikt.

Het Homebrew kanaal (Homebrew Channel)

Benodigdheden: Een Wii die is gemodificeerd d.m.v. Fake Signing (die niet op 23 oktober 2008 zijn geupdate) of via de Twilight hack.

Het Homebrew kanaal is niet een hack opzich maar is de eerste methode om homebrew op je wii te laten draaien zonder dat er andere software of hardware hoeft te draaien. installatie van het kanaal is mogelijk via de Twilight hack of door Fake Signing. Het werkt op alle firmware die op dit moment zijn geproduceert (versie 3.4).

Firmware tips

Belangrijke informatie over wat je het beste kan doen met de firmware van je wii.

Ouder dan 2.1

Het zal waarschijnlijk niet lukken om het Homebrew kanaal te installeren. Wij raden het aan om uw systeem te updaten via een van de volgende spellen: Super Mario Galaxy, Mario Kart Wii, Super Smash Bros. Brawl.

Ongeveer 2.1 tot 3.2

De beste versie. Met deze firmware kan je bijna alle homebrew installeren. Versie 3.2 is het beste. (Als je Gamecube homebrew wilt draaien word versie 3.0 aangeraden).

3.3 (Zonder 23 oktober update)

Het is makkelijk om te zien of je de 23 oktober update hebt geinstalleerd. Dan zal namelijk het winkelkanaal niet goed werken en zal vragen om een update. Versie 3.3 werkt met bijna alle homebrew. Het is helaas niet meer mogelijk om gefakesinde DVDs af te spelen. Je kan nog wel de content op de DVD bekijken via DVDx. Starfall zal ook niet meer werken.

3.4

Deze versie is iets lastiger dan de 3.3 versie met de 23 Oktober update. Het zal de Twilight hack bij elke reboot verwijderen zodat je elke keer als je de hack wilt gebruiken hem opnieuw moet installeren. Als je het Homebrew bij de eerste keer gelijk installeert zal je hier geen last van ondervinden. Het grootste deel van de Homebrew zal werken.

Wat niet werkt

Dit betekent dat je geen gepatchede IOS bestanden kan installeren.
Het verwijderen van ongebruikte kanalen zoals het nieuws kanaal is niet meer mogelijk.
Het is niet meer mogelijk om de Signing bug te gebruiken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit nog gerepareerd zal worde.

Updates die homebrew kunnen beïnvloeden

Hieronder staan de updates die homebrew op de wii kunnen beinvloeden.

Systeem Menu 3.4, toegevoegd IOS50 en dummy IOS254 (gewoon IOS9), verbeterde IOSs 30, 31 en 37, bc en mios, verbeterde Mii Channel.

Released: 18 November 2008 Update zit ook in spellen

  • Blokkeert het initializeren van Twilight hack versie 0.1beta1. Twilight Hack versie 0.1beta2 werkt nog wel.
  • Deze versie van het Systeem menu gebruikt IOS50.
  • Beinvloed geen eigengemaakte kanalen.
  • Stopt PatchMii door een dummy IOS (IOS9) in de IOS254 slot (nutteloos).

IOS51 en bijgewerkte IOSen behalve IOS30, IOS31 en IOS37 (Deze waren al gedeeltelijk geupdate), sommige IOSen worden erbij gevoegd die op spellen stonden, verbeterde Wii Shop Channel.

Released: 23 Oktober 2008 Update zit ook in spellen

Systeem Menu 3.3 & verbeted IOS30 en IOS31, update bc, mios en Mii Channel.

Released: 16 Juni 2008 Update zit ook in spellen

Deze update blokeert oude versies van deTwilight Hack. De nieuwste versie gebruikt een omweg, en behoud de mogelijkheid om met alle firmware om te gaan. IOS30 en IOS31 hebben updates voor de Signing bug van IOS37. Omdat het systeem menu IOS30 gebruikt, worden gefakesignde discs geblockt.

IOS37

Released: 21 Maart 2008 Update zit ook in spellen

De Signing bug werkt niet meer in IOS37. IOS37 zorgt er niet voor dat de hacks niet meer werken.

Andere Updates

Op het moment zijn er geen updates die Homebrew kunnen beinvloeden. Bekijk het System Menu Versions voor meer informatie over updates.