Homebrew status/nl

From WiiBrew
< Homebrew status
Jump to navigation Jump to search

Huidige homebrew status: onder ontwikkeling! ELF lader gemaakt, zie Twilight Hack. Laad voorlopig enkel bestanden van een usb of sd gecko, of de ingebouwde wii SD-kaart.

Nieuwe methoden om homebrew van andere plaatsen te laden zijn in onderzoeking. En een homebrewkanaal is ook in ontwikkeling.

De huidige ontwikkeling speelt zich af rond een bewerkte versie van het savegame van zelda. Deze is ontwikkeld dankzij deze eerdere en ongerelateerde hack:[1].

Hacks

The Zelda: TP Exploit (Twilight Hack)

bushing, tmbinc and segher hebben de savegame van Zelda: TP bewerkt zodat de wii crasht. Dan kunnen ze hun eigen code injecteren.

FAQ

Q: Hoe doe ik dit?

A: Download het aangepaste savegame van de Twilight Hack pagina en kopieer het naar de wii m.b.v. een sd kaart. Speel dan het spel zelda: TP. Denk eraan dat homebrew op de wii nog maar in de kinderschoenen staat en er bijna geen programma's zijn. De programmas die er zijn zijn te vinden op deze pagina Hier is een video handleiding als je moeite hebt met het installeren van het savegame. http://www.youtube.com/watch?v=FHgBgU3QZa4


Q: Is Zelda: TP vereist?

A: Op het moment wel, maar in de toekomst zullen er mischien wel andere methoden worden ontwikkeld.


Q: Is een drivechip vereist ?

A: Nee, het werkt op iedere onbewerkte wii.


Q: Kan ik hiermee trainers/backups laden van een SD-kaart of USB HD?

A: Nee.


Q: Is het mogelijk om met de ELF loader homebrew te draaien vanaf de SD-kaart?

A: Ja, sinds versie alpha3a van de Twilight Hack is dit mogelijk.


Q: Kan ik de wiimote gebruiken?

A: Ja, dit kan met GRRLIB. De enige programma's die dit tot nu toe gebruiken zijn Homebrew_apps/MTB(18+ inhoud) en Homebrew_apps/MTP.

Wii System Updates

Momenteel (07-03-2008) zijn er geen updates die homebrew beïnvloeden.