Homebrew status/nl

From WiiBrew
Jump to navigation Jump to search

Huidige homebrew status: Werkend. Vanaf systeem menu 3.4.

Een combinatie van de Twilight hack en het Homebrew kanaal is de beste manier om Homebrew op je wii te laden.

Belangrijke informatie

Wij raden zeer aan niet uw wii systeem te downgraden naar een lagere versie. De methodes die men hiervoor gebruikt zijn gevaarlijk en illegaal. Onthoud dat, welke versie je dan ook hebt, je bijna alle homebrew kan spelen. Het downgraden van je systeem is op dit moment zeer gevaarlijk en je zou zo een gebrickt systeem kunnen hebben.

Hacks

The Zelda: Twilight Princess Exploit (Twilight Hack)

Benodigdheden: The Legend of Zelda: Twilight Princess, een non-SDHC SD kaart (Alle kaarten die kleiner zijn dan 2GB zijn non-SDHC), en een Wii.

Bushing, tmbinc en segher (Team Twiizers) hebben via een gemodificeerde save game van The Zelda TP de Wii zo kunnen ombouwen dat ze eigengemaakt programmas konden laten draaien. Dat hebben ze geheel software matig gedaan. Firmware versie 3.3 en 3.4 probeerde deze hack tegen te houden maar zonder succes.

Fake Signing (Signing bug)

Benodigdheden: Varieert. Om homebrew te laten draaien een drivechip en een Wii met firmware onder 3.3

Deze manier gebruikt een bug in de RSA software van de wii. Hiermee kan je ook zelfgemaakt Wii kanalen installeren.

Op 23 oktober 2008 werden alle IOS bestanden gepatched en was het niet meer mogelijk om homebrew te installeren. De laatste versie van het Homebrew kanaal kan nog wel worden geinstalleerd omdat het een nieuwe exploit gebruikt.

Het Homebrew kanaal (Homebrew Channel)

Benodigdheden: Een Wii die is gemodificeerd d.m.v. Fake Signing (die niet op 23 oktober 2008 zijn geupdate) of via de Twilight hack.

Het Homebrew kanaal is niet een hack opzich maar is de eerste methode om homebrew op je wii te laten draaien zonder dat er andere software of hardware hoeft te draaien. installatie van het kanaal is mogelijk via de Twilight hack of door Fake Signing. Het werkt op alle firmware die op dit moment zijn geproduceert (versie 3.4).

Firmware tips

Belangrijke informatie over wat je het beste kan doen met de firmware van je wii.

Ouder dan 2.1

Het zal waarschijnlijk niet lukken om het Homebrew kanaal te installeren. Wij raden het aan om uw systeem te updaten via een van de volgende spellen: Super Mario Galaxy, Mario Kart Wii, Super Smash Bros. Brawl.

Ongeveer 2.1 tot 3.2

De beste versie. Met deze firmware kan je bijna alle homebrew installeren. Versie 3.2 is het beste. (Als je Gamecube homebrew wilt draaien word versie 3.0 aangeraden).

3.3 (Zonder 23 oktober update)

Het is makkelijk om te zien of je de 23 oktober update hebt geinstalleerd. Dan zal namelijk het winkelkanaal niet goed werken en zal vragen om een update. Versie 3.3 werkt met bijna alle homebrew. Het is helaas niet meer mogelijk om gefakesinde DVDs af te spelen. Je kan nog wel de content op de DVD bekijken via DVDx. Starfall zal ook niet meer werken.

3.4

Deze versie is iets lastiger dan de 3.3 versie met de 23 Oktober update. Het zal de Twilight hack bij elke reboot verwijderen zodat je elke keer als je de hack wilt gebruiken hem opnieuw moet installeren. Als je het Homebrew bij de eerste keer gelijk installeert zal je hier geen last van ondervinden. Het grootste deel van de Homebrew zal werken.

Wat niet werkt

Dit betekent dat je geen gepatchede IOS bestanden kan installeren.
Het verwijderen van ongebruikte kanalen zoals het nieuws kanaal is niet meer mogelijk.
Het is niet meer mogelijk om de Signing bug te gebruiken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit nog gerepareerd zal worde.

Updates die homebrew kunnen beïnvloeden

Hieronder staan de updates die homebrew op de wii kunnen beinvloeden.

Systeem Menu 3.4, toegevoegd IOS50 en dummy IOS254 (gewoon IOS9), verbeterde IOSs 30, 31 en 37, bc en mios, verbeterde Mii Channel.

Released: 18 November 2008 Update zit ook in spellen

  • Blokkeert het initializeren van Twilight hack versie 0.1beta1. Twilight Hack versie 0.1beta2 werkt nog wel.
  • Deze versie van het Systeem menu gebruikt IOS50.
  • Beinvloed geen eigengemaakte kanalen.
  • Stopt PatchMii door een dummy IOS (IOS9) in de IOS254 slot (nutteloos).

IOS51 en bijgewerkte IOSen behalve IOS30, IOS31 en IOS37 (Deze waren al gedeeltelijk geupdate), sommige IOSen worden erbij gevoegd die op spellen stonden, verbeterde Wii Shop Channel.

Released: 23 Oktober 2008 Update zit ook in spellen

Systeem Menu 3.3 & verbeted IOS30 en IOS31, update bc, mios en Mii Channel.

Released: 16 Juni 2008 Update zit ook in spellen

Deze update blokeert oude versies van deTwilight Hack. De nieuwste versie gebruikt een omweg, en behoud de mogelijkheid om met alle firmware om te gaan. IOS30 en IOS31 hebben updates voor de Signing bug van IOS37. Omdat het systeem menu IOS30 gebruikt, worden gefakesignde discs geblockt.

IOS37

Released: 21 Maart 2008 Update zit ook in spellen

De Signing bug werkt niet meer in IOS37. IOS37 zorgt er niet voor dat de hacks niet meer werken.

Andere Updates

Op het moment zijn er geen updates die Homebrew kunnen beinvloeden. Bekijk het System Menu Versions voor meer informatie over updates.